بیمار معمولا ۲ تا ۵ روز پس از جراحی از بیمارستان مرخص می شود. اما پس از انجام عمل تعویض مفصل لگن چه نکاتی باید رعایت شود؟
1- قبل از ترک بیمارستان از جراح خود درباره مراقبت ها و احتیاطات پس از جراحی، میزان وزن اندازی و زمان شروع فیزیوتراپی سوال کنید.
2- بعد از جراحی پاهای خود را با فاصله از هم قرار دهید. برای ایجاد این فاصله می توانید از یک بالش بین دو پا استفاده کنید. پاهای خود را به صورت متقاطع روی هم نیاندازید.
3- برای کاهش درد از داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید. بهتر است داروی مسکن را ۳۰ دقیقه قبل از شروع فعالیت مصرف کنید.
4- به فاصله کوتاهی پس از انجام جراحی شما می بایست به کمک واکر یا عصا راه رفتن را آغاز کنید. برای انتخاب وسیله کمکی و آموزش نحوه راه رفتن با فیزیوتراپیست مشورت کنید.
5- وزن اندازی بر روی پای جراحی شده را از کم شروع و به تدریج بیشتر کنید.
6- روزانه 6 تا 8 لیوان مایعات بنوشید و تغذیه سالم و متعادل داشته باشید. از مواد غذایی حاوی پروتئین، آهن و فیبر استفاده کنید.
7- ممکن است در اطراف بخیه بی حسی داشته باشید که معمولا با گذر زمان بهبود می یابد.
8- از توالت فرنگی استفاده کنید.
9- به طور مرتب پانسمان خود را عوض کنید. زخم خود را تمیز نگه دارید. در صورت مشاهده قرمزی شدید و ترشحات بیش از حد از زخم به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است زخم شما عفونی شده باشد.
10- ازنشستن بر روی صندلی کوتاه اجتناب کنید. همچنین از نشستن و بی حرکتی بیشتر از ۴۵ دقیقه خودداری کنید.
11- بخیه ممکن است از نوع قابل جذب باشد که در این صورت نیازی به کشیدن ندارد، اما اگر از نوع غیرقابل جذب باشد حدود 2 هفته بعد از جراحی باید کشیده شود.
12- 3 الی 4 روز پس از جراحی بهتر است استحمام نکنید. پس از آن نیز هنگام استحمام بهتر است بر روی بخیه از پانسمان ضد آب استفاده کنید تا زخم خشک باقی بماند.
13- بیش از ۹۰ درجه بر روی لگن خم نشوید.
چه زمانی مجدد به پزشک خود مراجعه کنیم؟
در صورت بروز هر کدام از علائم زیر سریعا به پزشک خود اطلاع دهید:
افزایش درد به صورت شدید و ناگهانی
درد قفسه سینه و نفس نفس زدن
تکرر ادرار یا سوزش حین ادرار
خروج نرشحات از زخم
درد، تورم و تغییر رنگدر ساق پا
تب بیشتر از ۳۸.۳ درجه
خونریزی از بینی یا ظهور خون در مدفوع یا ادرار، به خصوص زمانی که داروهای رقیق کننده مصرف میکنید.